Instruktioner
- Värm mjölk och margarin (använder du flytande smör/margarin gäller 1 dl) till fingervarmt i en kastrull.
- Smula ned jästen i en bunke och häll ner mjölken och smöret eller margarinet. Se till att jästen löses upp.
- Tillsätt sirap, äggula, mjöl, salt och eventuellt koriander. Rör sedan ihop med slev eller bakmaskin till en smidig fast deg.
- Låt jäsa under bakduk i 45-50 minuter.
- Lägg ut degen på mjölat bakbord och skär upp degen i delar, vilka du sedan rullar ihop och kavlar ut till runda kakor som inte är mer än en centimeter höga.
- Lägg dem på en plåt och nagga med gaffel.
- Sätt in en plåt i taget i ugnen under 10-12 minuter. När ovansidorna fått ordentligt med färg är det lagom att ta ut dem.
225° (200° i varmluftsugn) | 10-11 min
Lägg the kakorna på galler och låt svalna under bakduk.