Instruktioner
- Värm yoghurt, vatten och olja till 37 grader. Häll sedan ner i en bunke.
- Smula ned jästen och låt den lösas upp.
- Bland i de torra ingredienserna: mjöl samt salt och blanda ordentligt till degen blir fast.
- Låt degen jäsa i 1 timme övertäckt med bakduk.
- Häll ut degen på ett mjölat bakbord - använd helst durumvete - och platta ut den i en avlång form. Skär sedan sex avlånga bitar (de bör vara ca 10-15 cm på längden, 5 cm på bredden och 2-3 cm höga). Strö eventuellt lite mjöl över.
- Lägg upp bitarna på en plåt (eventuellt behöver du använda två plåtar för att få plats med alla) och jäs under bakduk i 30 minuter.
- Ställ in plåten i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.
200° (175° i varmluftsugn) | 25-30 min
Låt svalna och servera. De är godast samma dag och dagen efter.