Recept

Chokladbröd med chili

Chokladsmak och bröd är ingen given kombination, men här kommer ett recept till chokladbröd som kan vara värt att pröva om du gillar choklad.
chokladbröd kakao och chili Då chili fungerar väl ihop med choklad ingår detta för att göra brödet saftigare och mer smakrikt. Tänk på att det kan bli väldigt starkt om du tar med alla de vita kärnorna i chilin.

Ingredienser (till 1 st bröd)

  • 50 gram jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk farinsocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 chili

Instruktioner

  1. Smula ner jäst i en bunke. Knappt ett helt paket är lagom.
  2. Häll i fingervarmt vatten och rör om tills jästen helt lösts upp.
  3. Tillsätt i socker, mjöl, kakao och salt.
  4. Hacka chilin i små bitar och häll i degen.
  5. Blanda ihop till en deg med en träslev eller bakmaskin.
  6. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
  7. Knåda degen på mjölat bakbord och forma den till ett avlångt bröd.
  8. Lägg brödet på en plåt och jäs på nytt under duk i 25 minuter.
  9. Ställ in plåten med bröden i nedre delen av ugnen på 175 grader i 40 minuter.

175° (150° i varmluftsugn) | 40 min

Lägg det varma chokladbrödet på ett galler med handdukar runtom och skär upp det då det hunnit svalna en stund.